Sökmotoroptimera er hemsida

Här kommer liten guide på hur ni kan få fler besökare på er hemsida.

Vilka ord ska/vill ni synas under

Ta fram en lista med de ord/meningar ni vill synas under.

Hur syns ni på sökmotorerna idag?

Gå in på t.ex. Google och sök på de ord ni vill synas på. Vart ligger ni och vilka framför er? Ni som har Google Analytics på er sida kan gå in där under Trafik -> Sökmotoroptimering -> Frågor. Där kan ni se vilka frågor er sida dyker upp på och vilken placering ni har.

Kontrollera ert innehåll

För att Google ska veta vad er sida handlar om så måste ni ha sidor som handlar om resp. ämne. T.ex. om ni vill synas under ordet Cykel och ni har inte ordet cykel på er sidan någonstans. Hur ska Google då veta att ni har cyklar på er hemsida? Detta är det absolut vanligaste "felet" man kan göra. Se till att det finns information/text om era produkter/tjänster. Glöm dock inte att ni skriver texten för era besökare inte sökmotorn!

Unika rubriker och titlar

För varje sida som er hemsida har ska den helst ha en helt unik rubrik och titel.T.ex. denna sida har rubriken "Sökmotoroptimera er hemsida" och titeln är "Vill ni synas högre på Google? - Olausson Group". Det är ingen fara om rubriken och titeln är samma. Har ni JO Admin så blir rubriken automatiskt titeln om ni inte lagt någon speciell titel på sidan.

Beskrivningstext

Vid varje sökning på Google så visas sidans titel och beskrivning. Denna titel och beskrivning ska kortfattat beskriva er hemsida samt locka besökaren att klicka på just er länk. Har ni JO Admin så blir ev. ingresstext beskrivningstext för sidan.

Länkar till er sida

Ett annat sätt för att komma högre på Google är att få länkar till er hemsida, det är detta de flesta säljare som ringer försöker sälja på er. Ett bra sätt att börja med detta är att utbyta länkar med samarbetspartners m.m. Det vill säga ni lägger en länk på er sida på något passande ställe + att de lägger en länk till er. Sponsrar ni någon förening eller liknande, be att dom länkar till er.

Verktyg för att följa upp ert sökmotorarbete

Vi rekommenderar er att använda er av Google Analytics + Google Webmaster Tools. Där kan man jämföra och se grafer osv.

Vi behöver hjälp!

Givetvis kan vi hjälpa er att komma igång med detta arbete, finns det behov så kan vi även skriva texter och skapa innehåll på er sida.

Ring eller maila Johan, 0702 - 75 89 65 alt. johan@olaussongroup.se så hjälper han er


Kontakta oss

Johan Olausson
0702-75 89 65
johan@olaussongroup.se

Kontakta gärna Johan om du har frågor om sökmotor- optimering